Aanschuiftafel……


Aanschuiftafel van 1 april 2017

Ditmaal Kunstenaar Swanet Muskee

Iedere eerste zaterdag van de maand nodigt de aanschuiftafel van het Huiskamermuseum een kunstenaar uit die komt vertellen over haar of zijn werk. De belangstelling voor deze middagen is inmiddels zo groot dat het reserveren van een stoel gewenst is.

Steeds andere kunstenaars, schrijvers, dichters, filmmakers, fotografen, verzamellaars hebben hun mooiste verhalen reeds gedeeld. Zaterdag 1 april was Swanet Muskee uitgenodigd. Het is heerlijk wanneer je als kijker zo iets moois tegenkomt dat je er helemaal hebberig van wordt.

Dat gevoel ontstaat bij de prachtige buffel schedels van Swanet. Met engelengeduld versiert zij de uit India, Thailand, Bali en Tibet afkomstige schedels met flonkerende steentjes van enkele millimeters, verder met prachtige stoffen, leer, en authentieke sieraden.

Hoe zij op het idee gekomen is, over haar zoektochten, weet zij boeiend te vertellen.

janna van zon


1 april 2017

 

Aanschuiftafel van 4 maart 2017

Fotografe Wendy Noordam belicht door tweelingzonen Melvin & Ramon

Zaterdag 4 maart kwamen Melvin en Ramon Kinkel het werk van hun moeder Wendy Noordam toelichten bij de aanschuiftafel in het Huiskamermuseum.

Er zijn personen die tijdens hun leven al veel respect afdwingen. Zo iemand was de helaas twee jaar geleden overleden Wendy Noordam. Hoe zij ondanks haar ernstige en niet te winnen ziekte steeds haar grenzen wist te verleggen was bewonderenswaardig.

Love at first sight, Wendy Noordam, mei 2014 Love at first sight, Wendy Noordam, mei 2014

Het werk dat zij heeft nagelaten is de komende maanden te zien bij makelaardij Karin Eveleens. Haar foto’s tonen een fantasie en originaliteit, Over hoe dit proces tot stand is gekomen vertelden de zonen bij de aanschuiftafel.

janna van zon


4 maart 2017

 

Aanschuiftafel van 4 februari 2017

De Kunst van het Vertellen

Ineke Seriese was zaterdag 4 februari te gast bij de Aanschuiftafel in het Huiskamermuseum. Ineke is een verhalenvertelster naast muziekdocente, poppenspeelster en docente op een basisschool.

Bij de aanschuiftafel bijeenkomst gaat het over “De Kunst van het Vertellen” met een knipoog naar de omgeving.

janna van zon


4 februari 2017

 

Aanschuiftafel van 7 januari 2017

Uitvogelen……

Op zaterdag 7 januari was de aanschuiftafel een groot succes, dit keer geen kunstenaar die kwam vertellen maar ging iedereen zelf aan de slag. Onder de bezeilende leiding van de bedenker van deze middag Arjan de Vos zat iedereen met rode konen te schilderen aan de door Arjan ontworpen vogelhuisjes. En wat kwam er een creativiteit naar boven, sommigen stonden versteld van zichzelf.

De juryprijs ging naar Dea Kraan, Publieksprijs naar Yvonne van Haaften en de aanmoediging prijs voor de jongste deelneemster Melissa de Vos, haar delfts blauwe huisje was schitterend. Ach ja…niet voor niets studeert zij voor goudsmid in Schoonhoven.

Het vogelhuisje van Michaël Glanz wordt tijdens de opening van zijn tentoonstelling in het Gemeentehuis van Aalsmeer door veilingmeester Wilbert Streng geveild. De opbrengst naar de Stichting van het Huiskamermuseum.

janna van zon


9 januari 2017

 

Aanschuiftafel van 3 december 2016
GIFS van Erfgoeddata. De winnaar van 2015: Tobias RotheGIFS van Erfgoeddata. De winnaar van 2015: Tobias Rothe


Tobias Rothe bij aanschuiftafel Aalsmeer

Op zaterdag 3 december vertelde Tobias Rothe over zijn werk en projecten bij de aanschuiftafel. Rothe noemt zichzelf geen kunstenaar.

“Ik zie mijzelf meer als een onderzoeker. Ik stel vragen aan mij zelf en probeer vanuit een ander perspectief te kijken of ik een nieuwe functie aan spullen kan geven.

Neem bijvoorbeeld de door mij bedachte tekenmachine. Zo kan een pannenkoekenmes ook dienen als een onderdeel van een bouwwerk of een sculptuur. Ik werk als de Zwitserse kunstenaar Jean Tinguely (machinespektakel), het gaat mij om de beweging, mijn werk moet interactief zijn”.

Tobias Rothe studeerde af aan de Rietveld Academie en wordt binnenkort door het college benoemd als een van de nieuwe leden van de kunstadviescommissie voor de gemeente Aalsmeer.

De aanschuiftafel is in het Huiskamermuseum aan de Van Cleeffkade 12a.

janna van zon


4 december 2016